Lymfemassasje terapi

Lymfemassasje er egnet for:
Hva er Lymfedrenasje?
Effektiv lymfedrenasje som øker lymfe- og blodsirkulasjonen, fjerner vannansamlinger, og motvirker cellulitter.

Lymfesystemet er kroppens dreneringssystem. Overflødig væske og stoffer i vevene fanges opp av et tett nettverk av lymfeårer. Lymfeårene starter ute i vevene som meget tynne rør som etterhvert løper sammen og blir til større lymfekar. Overskuddsvæsken i vevet presses inn i lymfeårene som følge av trykk fra omgivende strukturer, spesielt sammentrekninger i muskulaturen. Når væsken har kommet inn i lymfeårene, vil klaffer i lymfeårene hindre at væsken renner tilbake, men skyves videre og over i større lymfekar. De større lymfekarene har muskulatur i karveggene som fremmer flyten av lymfen i retning brysthulen.

I bena og armene finnes det to lag med lymfebaner. Et overflatisk lymfesystem som drenerer huden og underhuden. Og et dypere system som drenerer strukturer som muskler og ben. De to systemene i bena og armene løper sammen i henholdsvis i lysken og armhulen (aksillen).

De store lymfeårene tømmer seg til slutt i store blodårer (vener) i brysthulen hvor lymfen blander seg med blodet.

Hvem kan behandles med lymfedrenasje?

Lymfødem er en kronisk sykdom som krever jevnlig vedlikeholdsbehandling ved hjelp av lymfedrenasje. Lymfedrenasje kan også benyttes i forbindelse med hevelser knyttet til overtråkk, kneskader, operasjoner og lignende. Dette er også en behandlingsform som kan benyttes forebyggende for allerede friske personer, for å få i gang lymfesystemet og skape en renselsesprosess.

Lipødem er en tilstand med unormale ansamlinger av fett under huden, ofte lokalisert rundtbegge lår og legger, men også rundt hofte og seteparti. Lymfedrenasje kan virke lindrende og hemmende for utviklingen av tilstanden.

Hvordan er lymfedrenasje som behandlingsform?

Målet med manuell lymfedrenasje er å stimulere sammentrekningene i lymfebanene og forbedre lymfesirkulasjonen. I første fase arbeides det med å få redusert hevelsen så mye som mulig. I andre fase arbeides det med å bevare og forbedre resultatet fra første fase, samt for å påvirke og minske dårlig sirkulert bindevev (fibrose).

Lymfedrenasje hjelper kroppen med å bearbeide og drenere vekk væske. Lymfesystemet er kroppens transportsystem som jobber sammen med blodomløpet med å føre bort slaggstoffer og ivareta kroppens immunforsvar. Skader på lymfesystemet fører til at slaggstoffene ikke utsondres og gir hevelser i kroppen. Disse hevelsene kan skape plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjon. Vår terapeut benytter seg av flere ulike teknikker for å bearbeide lymfesystemet.
Symptomer på et tregt lymfatisk system og underpresterende vener kan være:

Utfordringer med å gå ned i vekt

– Cellulitter
– Følelsen av tunghet i bena
– Ødem (vannoppsamling i ben og armer)
– Dårlig sirkulasjon
– Fordøyelsesproblemer
– Åreknuter
– Edderkoppårer
– Grå og gusten hud og poser under øynene
– Lavt energinivå/sliten
– Vage smerter
– Svakt immunforsva

Reservasjon

Vi er takknemlig for å ha deg som kunde. Vi hadde satt stor pris på om du anbefalte venner og kjente om å ta turen til oss. Skriv gjerne også noen ord om din opplevelse her. På forhånd takk☺️